Logga in

Verksamhet och projekt

Här presenterar vi olika verksamhetsområden man kan jobba med inom föreningen. I menyn till vänster ser du aktuella projekt som vi sysslar med nu, men vi har många idéer i föreningen och välkomnar gärna fler!

Utdrag från verksamhetsplanen för 2021:

Följande idéer finns och kommer att genomföras i mån av intresse och i den takt som deltagare i arbetsgrupper själva bestämmer i samråd med styrelsen. I arbetsgruppens uppdrag ingår att utforma projektet med budget och medverka när projektpengar söks:

Arbetsgrupp för vävgarn bildas, gör förstudier och utför eventuellt en beställning senare under året

Arbetsgrupp för broderigarn bildas, gör förstudier och utför eventuellt en egen beställning eller ”hänger på” någon av de andra grupperna när garnet beställs. (Analys och rekonstruktion av material för tyg som ska broderas på, också?)

Arbetsgrupp för mönster till bingetröjor har så smått påbörjat sitt arbete, fler är välkomna

Ett häfte om Karin Larsson och hennes arbete med traditionella mönster planeras.

Föreningen har startat ett Ravelrykonto och överväger hur detta ska användas.

Vi skickar ett brev till hembygdsföreningar i Halland där vi bl.a. erbjuder samarbete kring textila föremål, som det är viktigt att dokumentera och föra vidare som immateriellt kulturarv (= kunskap om material, arbetsmetoder, mönster etc.)

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.